Loose recipes:

Manuscripts:

Printed

  • Een notabel boecxken van cokeryen. 1541
    • facsimile, Martinus Nijhoff, S’Gravenhage 1925
    • Assumed to source material from older manuscripts (WL Braekman), 15 credited to Le viandier by van der Noot
    • Jansen-Sieben, R./ van der Molen-Willebrands, M. (Hg.): Een notabel boecxken van cokeryen. Het eerste gedrukte nederlandstalige kookboek circa 1514 uitgeven te Brussel door Thomas vander Noot. Bezorgt en van commentaar voorzien. Amsterdam 1994.
  • Eenen seer schoonen/ ende excellenten Coc-boeck, Carolus Battus, 1593 Dordrecht
  • Eenen Nyeuwen Coock Boeck, Gheeraert Vorselman, Antwerpen 1560.
    • Cockx-Indestege, E. (Hg.): Eenen Nyeuwen Coock Boeck. Kookboek samengesteld door Gheeraert Vorselman en gedrukt te Antwerpen in 1560. Uitgegeven en van Commentaar voorzien door Elly Cockx-Indestege. Wiesbaden 1971.
  • Koocboec oft familieren kevckenboeck, Magirus 1612
  • De verstandighe kock oft sorghvuldighe huys-houdster, 1667
    • M doornick, Amsterdam, as part of Het vermakelijck Landtleven
  • Caroluss Battus, Secreet-boeck van vele disversche en heerlicke consten in veelderleye materien

Other

Sources

Other

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started